Kurumsal Kimlik Ve Logo Tasarımı Yapan Firmalar
Kurumsal kimlik, şirketlerin müşterilerine karşı temsili sırasında firmayı tanıtmaya yarayan çalışmaların tamamına verilen addır. Kurumsal kimlik firmaların daha profesyonel ve güvenilir görünmesini sağlar. Bu çalışmaların en başında kurum ismi ve logosu gelmektedir. Bu iki konu oluştuktan sonra gerekli testler yapılır ve ondan sonra da iletişim için gerekli tüm malzemeler oluşturulmaya başlanır.
Kurumsal logo tasarımı, Firmanın üretimlerini koyduğu ambalajlar, Tablo, Antetli Kağıtlar, Zarflar, Kartvizit, Broşür, Flama, Bayraklar, Firmanın oluşturduğu raporlar, Firmanın Kestiği Fatura ve İrsaliyeler, Web sitesi ve sosyal medya hesapları...
Kurumsal Kimliğin Öğeleri Nelerdir?
Kurumsal Kimliğin Firmalara yararları nelerdir?
Kurumsal kimliği doğru tasarlanmış firmalar pazarlama iletişimlerini daha yaratıcı bir şekilde kurabilirler. Pazarlama iletişimlerini sağlar iken bilinen tüm mecraları kullanarak, şirketin daha etkili ve çabuk olarak tanınmasını sağlayacaktır. Bu tarz pazarlama yöntemleri potansiyel müşteri adaylarının tercih değiştirmelerinde önemli bir faktör olarak yer almaktadır.
Firmaların kurumsal kimlik ile ilgili bir hikayesi olması markaları daha unutulmaz ve ilgi çekici olmasını sağlar. Pazarlama stratejilerinde pazarlayan kişilerin markasına güveni artar.

Kurumsal kimlik standartlarını belirlerken yansıtılacak enerji rakipler arasından sıyrılmasını sağlar.
Kurumsal kimlik tasarımınızın kolay algılanabilir olması aynı zamanda akılda kalıcılığı da arttıracağı için kolay algılanabilme önemlidir.
Belirlenen kurumsal kimlik tasarımları her mecrada uygulanabilir olması çizgisinin tutarlılığını koruyabilmesi açısından önemlidir.

Firmaların Kurumsal Kimlikleri Nasıl Olmalıdır?
Kurumsal Kimliğin Belirlenmesi Aşamaları Nelerdir?
Bu işlem genelde üç aşamada tamamlanır. Birinci aşamada yapılacak olan işler hakkında bir plan oluşturmaktır. Burada tasarımı yapacak olan kurum ile firmanın birbirlerini çok iyi anlamaları gerekmektedir. Ne istendiğini, neyin ön planda tutulması gerektiğini doğru anlayan tasarımcı sonuç odaklı çalışabilir.

İkinci adımda tasarımcı birinci aşamada konuşulan ve mutabakata varılan konular üzerinde çalışmalar yapar. Çalışmaların yeterli olduğunu düşünen tasarımcı yaptığı çalışmalar hakkında firmaya sunum yapar. Bu çalışmalar esnasında en önemli konu logo tasarımı ile ilgili çalışmalardır. Yapılan sunumlar üzerinden mutabakata varılan çalışmalar belirlenir.
Son olarak tasarımcı ile firma arasında mutabakata varılan çalışmalar için dağıtım süreçleri başlar. Dijital dağıtım ve onaydan sonra baskı işlemlerine geçilir.